LP2020: DBSK – SK Jičín 4:2

„A“ – přípravné utkání – 11.8.2020


DBSK – SK JIČÍN 4:2 (2:1)


Branka: 5‘ Pavliš Aleš (p), 40‘ Klíma František, 48‘ Horák Michal (p), 88‘ Bobek Lukáš

Sestava DBSK: Hampl Pavel, Gereg Roman – Stejskal Jan, Ježek Petr, Bíšek Vladimír, Horák Miroslav, Hercík Lukáš, Horák Michal, Merva Milan, Pavliš Aleš, Klíma František, Donát Adam, Bobek Lukáš, Bartoň Radek


Vzhledem k faktu, že v sobotu jsme měli odehrát poslední přípravný zápas v Horkách nad Jizerou, ale bohužel divizní soupeř utkání odřekl, dal by se brát zápas s Jičínem, jako generálka na start podzimní části sezóny.

Do utkání nenastoupil zraněný Petr Vynikal, Ondřej Klíma, Pavel Kubeček, na dovolené byl Kuba Kasal, David Sedláček a v práci Tomáš Šolc, Aleš Drahota. Díky těmto absencím dostal příležitost dorostenec Lukáš Bobek (přestup z Libáně), který svým výkonem ukázal velký potenciál. Týmový a bojovný výkon celého týmu přinesl v horkém podvečeru vítězství nad účastníkem krajského přeboru. Do vedení jsme šli v 5. minutě, kdy nařízenou penaltu po faulu proměnil s přehledem Aleš Pavliš 1:0, hosté srovnali v 18. minutě na 1:1, kdy nám středem utekl hostující útočník. O parádní kousek se postaral ve 40. minutě Fanda Klíma, který přímo z rohu překonal gólmana Jičína 2:1. Srovnání mohlo přijít těsně v závěru prvního poločasu, ale střela hostí po rohovém kopu skončila na tyči naší branky.

Druhá půle začala faulem v pokutovém území na Radka Bartoně a proměněnou penaltou Michala Horáka 3:1. Další dvě střely vyslal na branku Jičína Adam Donát. V 69. minutě předvedli hosté pěknou kombinaci, na jejímž konci zůstal nikým nehlídaný útočník v našem malém vápně, pro něhož nebyl problém trefit prázdnou branku 3:2. V této fázi hry měli jičínští mírně navrch, ale vytvořené šance, díky pozorné obraně a brankáři do sítě nedostaly. V 85. minutě centroval Fanda Klíma, na míč si naběhl Adam Donát, ale hlavou minul branku. Odměnou za svůj výkon byla Lukášovi Bobkovi branka v 88. minutě, kterou uzavřel skóre na 4:2.

Všechny naše fanoušky a příznivce zveme na první mistrovské utkání I.A třídy v sobotu 22.8. od 17:00, kdy přivítáme nováčka soutěže SK Slovan Poděbrady.

Holub Luděk

www.dbsk.cz